ابزار منو ثابت

تونل انجماد - مهندسی و مدیریت انرژی دستگاههای تهویه مطبوع پایپینگ
سفارش تبلیغ
صبا ویژن
 
*بزرگترین کشف نسل امروز این است که انسان می تواند با تغییر ذهنیت خود، زندگی خود را تغییر دهد.ویلیام جیمز*
*موفقیت خیلی دور نیست ،کافی است چشمانمان را باز کنیم*

 

 

تونل انجماد

تونل انجماد (Tunnel freezing) :
سالنی است با قدرت سرمازایی 30- تا 40- درجه سانتی‌گراد که می‌تواند کاهش دمای کالا گوشت، ماهی و ... عبور آن از مرحله حداکثر کریستالیزاسیون را با سرعت مورد نظر انجام دهد.

تونل (IQF (Individual quick freezing :
تونل انجماد فوق سریع که محصول در آن در زمان فوق العاده کوتاه به دمای انجماد خود میرسد که بوسیله تسمه نقاله های مخصوص ( بصورت خطی یا اسپیرال ) هدایت می شوند (موارد استفاده : گوشت ، مرغ ، ماهی ، سبزیجات و صیفی جات ، شکلات و . . . ).

زمان انجماد محصولات غذایی در تونل انجماد :
زمان انجماد کمتر یعنی کیفیت بالاتر محصول. وقتی که شما گوشت در فریزر خانه قرار می دهید مدت زیادی طول می کشد تا منجمد شود در نتیجه در فریزر خانگی نمی توانید گوشت را دو ماه نگهداری کنید. اگر این کار انجام شود و بعد از دو ماه گوشت را بپزید واقعا قابل خوردن نیست. وقتی که زمان خنک کاری کم می شود بافتهای گوشت سریع منجمد شده و مهمتر از این دمای مرکز گوشت به حدود 15- °c می رسد. اگر زمان زیاد باشد و سطح گوشت منجمد شود، مرکز آن نمی تواند از -7 درجه سانتیگراد پائینتر برود چون سطح خارجی آن تبدیل شده به یخ و یخ خودش عایق است. وقتی که گوشت در تونل منجمد شد در دمای نگهداری 18- درجه قرار میگیرد. اگر انجماد در تونل به درستی انجام شده باشد و بعد در سردخانه نگهداری قرار گیرد زمان نگهداری آن نیز محدود است و در مراجع داده شده است اما این زمان خیلی طولانی نیست.

تونل انجماد

سیستم خنک کنندگی با هر مبردی که باشد ، فریون یا آمونیاک، زمان خنک کاری هیچ فرقی نمی کند. وقتی که زمان خنک کاری را کم می کنیم یعنی بار برودتی که کمپرسور و سیستم برودتی باید جبران کنند زیاد می شود و با مبرد آمونیاک می توان با دستگاههای کوچکتری این کار را کرد چون خواص ترمودینامیکی آمونیاک فوق العاده بالا است.

در سیستم تبرید ساده (DX) نمی توان از آمونیاک استفاده کرد بنا بر چند مشکل. البته چیلر آب با طراحی خاص ساخته شده است اما برای دماهای پائین امکان ندارد. اولین مشکل روغن آن است. روغن از آمونیاک مایع سنگین تر است و زیر آن قرار میگیرد در نتیجه در اواپراتور مشکل برگشت روغن داریم. دوما بدلیل خواص بالای آمونیاک دبی بسیار کمی می تواند ظرفیت بالائی بدهد (یک هفتم دبی R22). در نتیجه شیر انبساط نمی تواند با سوپر هیت معمولی پایدار کار کند و تیاز به سوپر هیت بالائی دارد. با بیشتر کردن سوپر هیت دمای تخلیه آمونیاک از کمپرسور بسیار بالا می رود و باعث گرم شدن کمپرسور می شود. این دلایل باعث می شود که نتوان از آمونیاک در سیستم معمولی تبرید استفاده کرد. سیستم داریم به نام Liquid Circulation که آمونیاک در این سیستم استفاده می شود. در این سیستم مایع آمونیاک توسط پمپ سیرکوله می شود. برای این سیستم منبع کاملی برای طراحی در دنیا وجود ندارد و هر شرکتی یا شخصی طراحی خاص خود را انجام می دهد.

تفاوت بین تونل انجماد و سردخانه :
فرقی که بین تونل انجماد و سردخانه های نگهداری وجود دارد در اواپراتور های آنها است. در تونل انجماد اواپراتور به صورت ایستاده می باشد تا باد به صورت مستقیم در محصول حرکت داشته باشد. ضمن اینکه برای جریان بهتر باد سقف کاذبی نیز ایجاد می کنند که حرکت باد را به صورت چرخشی سیرکوله کند. این نوع اواپراتور ها با توان برودتی بالا، فاصله فین زیاد و دمند های هوا با حجم هوادهی و فشار استاتیک بالا طراحی و ساخته میشوند. یک سردخانه است که محصول در آن چیده شده و سیستم برودتی آن روشن می شود. فرق دیگر تونل با سردخانه نگهداری در این است که در تونل، انجماد محصول در زمان کمی (مثل 8 الی 10 ساعت) انجام می شود. اگر محصول در زمان کمی منجمد نشود، دمای مغز محصول پائین نمی رود و نمی توان برای مدت طولانی آنرا نگهداری کرد. در تونل سرعن هوا باید بالای 3 متر در ثانیه باشد.

تونل انجماد

دربهای تونل انجماد :
دربهای تونل انجماد کنترل دار ، با استفاده از پیچهای مخصوص در فشارهای با ادارای  سیستم بسته شدن خاصی می باشد.دربها دارای انواع رنگ شده سفید ، پی وی سی ، ضد زنگ و یا پلی استر قابل انتخاب برای مشتری می باشد. درب از  پی وی سی داخلی ،آلومینیوم آنادایز شده عایق کاری حرارتی از محیط زیست ، گسگت های مخصوص که دارای طراحی بخصوصی جهت حفظ دما می باشند تشکیل می گردد و به صورت انتخابی می تواند دارای یک محل برا ی شیشه کنترل باشد.




موضوع مطلب : تونل انجماد, سیستم های تبرید, سیستم های تهویه مطبوع